Kis Művészet

Rajzok, karikatúrák, rajzolt kommentek, rajzolt viccek, illusztrációk, aktuális és kevésbé aktuális firkálmányok.

Utolsó kommentek

Kisnyugdíjas Pom Pom

2011.01.26. 18:45 minikunst

  

index.hu/video/2011/01/20/aki_marad_megszivja_aki_megy_az_is_megszivja/

3 komment · 2 trackback

Címkék: nyugdíj pom pom magánnyugdíjpénztár nyugdíjpénztár sajdik ferenc nyugdíjkassza nyugdíjtörvény szarazegész nem is vicces nyugdíjdöntés

A bejegyzés trackback címe:

https://kismuveszet.blog.hu/api/trackback/id/tr52616203

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 102 019 2011.02.02. 11:10:39

   Ennyi maradt. Hogy tiszteletre méltóak-e, és jól számoltak, vagy megveszekedett bolondok, azt majd a jövő politikusai eldöntik.   Egy tény: ennyi tökös ember maradt, akit az úthenger nem darált le.   Ez messze nem elég a kif...

Trackback: Mennyi az annyi? Száááááááánalmas kiflibarbival 2011.02.01. 20:10:57

Ígérem, nem csak ez a rovat lesz.  Ígérem, nem a mentálisan gyengébbeket fogom rugdalni.  Különösen magas labda kiflibarbiba belekötni, számolni nem tud, a gazdaságról fogalma sincs, a sminkje rémes.  De, azért álljunk már meg egy szóra:...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lumieres 2011.01.27. 12:14:53

Ez csillagos TIZES!!

A humornak úgy látom jót tesz 16 tonna ELNYOMÁS!!!... ;)

minikunst 2011.01.27. 17:14:39

@Lumieres: :) köszi! hát igen, néha a rossz helyzetek jó alkotásokat szülnek, s ez nemcsak a humorra vonatkozik

Spiritmonger 2011.02.02. 05:33:26

jaj istenem, de nagy baj van a fejekben

gyengébbek kedvéért én is elmondom, hogy 2009-ben Kun János, a Bajnai-kormány gazdasági főtanácsadója már jelezte, hogy a manyupokat meg kell szüntetni, mert csak nettó veszteséget termelnek - ugye róla nem gondolja senki, hogy OV embere lenne?

a teljes cikk, amit mindenkinek el kellene olvasni, a manyupokat védő blogok szerkesztőinek különösen:

www.nol.hu/velemeny/lap-20090430-20090430-35

néhány mondat a teljes cikkből:

"Összességében tehát a magánnyugdíjpénztárak léte az éves költségvetési hiányt mintegy 1,9 százalékkal növeli."

"A pénztárak tőzsdeélénkítő hatásának hiányát jól mutatja, hogy a budapesti tőzsdén a rendszer bevezetése előtt több részvény forgott, mint ma. Nemzetközi vizsgálatok is alátámasztják, hogy a magánnyugdíjpénztárak nem fejlesztik a tőkepiacot."

"Ha a magánnyugdíjpénztárak megszűnnének, s a jelenleg oda folyó járulék ismét a TB bevételeit gyarapítaná, a költségvetési hány 1,3 százalékkal csökkenne. Ha a felhalmozott vagyon visszaszállna az államra, az államadósság mintegy 8 százalékkal csökkenne, s megszűnne az állam kamatfizetési kötelezettsége az államadósság e része után. Ez a költségvetési hiányt további 0,6 százalékkal vinné lejjebb."

"A magánnyugdíjpénztárak felszámolása esetén megtakarítanánk a pénztárak működési, vagyonkezelési költségeit is, melyek tavaly mintegy 37 milliárd Ft-ot tettek ki."

"Argentína tavaly novemberben megszüntette a magánnyugdíjpénztárakat, ott ennek hatására a GDP egy százalékával csökkent a költségvetési hiány s tíz százalékponttal az államadósság. A döntés októberi bejelentésekor, majd a novemberi parlamenti szavazás után esett a tőzsde, de mindkét esetben néhány napon belül korrigált, s 2008-ban összességében a régió tőzsdéivel azonos teljesítményt mutat."

tudom, egyszerűbb rinyálni, mint dolgozni és gondolkodni, de utóbbiak sokkal produktívabbak

OV ezzel a döntéssel, hogy a manyupnak nevezett globalista pénzszivattyút megrendszabályozta, megmutatta, hogy van élet a világbankon és az imf-en túl is, nagyon jól csinálta, ha következetesen végigviszi az elképzeléseit, mert ez az egyetlen út
süti beállítások módosítása